De belangrijkheid van een goede nachtrust in uw boxspring

Een goede nachtrust in uw boxspring is zeer van belang, blijkt uit een aantal recente onderzoeken. Slecht slapende jongeren zijn vaker ziek, gedragen zich veel drukker, hebben meer overgewicht en kunnen slechter informatie in hun opnemen. Een boxspring kopen is dan ook wat steeds vaker gebeurd.

Slapeloosheid is een probleem wat dezer dagen veel vaker voorkomt. Minder dan de helft van alle huishoudens beschikken over een boxspring. In Nederland heeft 60% van de volwassenen last van een slechte nachtrust. Het gaat om niet in slaap komen, regelmatig wakker worden in de nacht en in de ochtend niet goed uitgerust zijn. Het is zeer vervelend als u dit dagelijks heeft en dat kan tot slechte prestaties zorgen. Naast het feit dat volwassenen last heeft van slaapproblemen, slaapt een derde van de volwassenen te weinig. Een boxspring kopen kan u hierbij helpen.

Gevolgen van slechte nachtrusten

Ieder mens heeft slaap nodig om zodanig zijn of haar batterij weer op te laden. Tijdens de nachtrust ontspannen de spieren zich en vertragen de hersengolven, hartslag en ademhaling. Geloof het of niet, maar slapen in uw boxspring of bed kost ook energie. Dit, omdat het lichaam moet herstellen. Geef uw lichaam de perfecte rust in een boxspring.

Een slechte nachtrust heeft enkele gevolgen voor uw lichaam. Als je lichaam langdurig een slechte nachtrust krijgt in bed of boxspring, kan het tot slechtere concentratie leiden. Slechte concentratie heeft tot gevolg dat uw hersenen niet voldoende informatie in zich opnemen, waardoor u kennis misloopt.

Vanwege het feit dat u een slechte concentratie krijgt, leidt slechte concentratie tot een tragere reactievermogen. Als automobilist loop je gevaar als je reactievermogen niet goed genoeg is. U kan als automobilist veel onnodige fouten maken, die heel slecht kunnen uitpakken. Volgens onderzoeken speelt vermoeidheid een rol bij ongeveer 15% van alle verkeersongelukken.

Te weinig slaap neemt het stresshormoon cortisol toe. Als het lichaam teveel cortisol aanmaakt, kan dit op lange termijn leiden tot diabetes type 2. Daarnaast kan het tot depressie en gevoel van angst veroorzaken. Dit laatste kan al worden veroorzaakt na twee nachten te weinig slaap. Het is belangrijk als u voldoende en goed slaapt in uw boxspring.

Een lager libido is ook een oorzaak van te weinig slaap. Zij die weinig slapen hebben veel minder zin in seks. Te weinig energie, slaperigheid, toegenomen spanning en humeurigheid kan de oorzaak zijn. Voor mannen met een slaapapneu, kan dit nog een oorzaak meespelen in de mindere mate in seksuele gevoelens.

Tot slot kan een slechte nachtrust leiden tot gewichtstoename. Tijdens uw nachtrust in bed of boxspring verbrandt het lichaam onwijs veel calorieën, waardoor het lichaam gewicht verliest. Als het lichaam te weinig slaap krijgt, verband het lichaam te weinig calorieën. Daarnaast verhoogt het eetlust als er te weinig wordt geslapen.

Slaapt u goed genoeg in uw boxspring?

De gevolgen van te weinig slaap gebeurd niet bij iedereen, maar er is wel een kans. Sommige personen zijn gevoeliger voor slaaptekort dan andere. De gevoeligheid is voornamelijk genetisch vastgelegd. U kent zelf uw eigen lichaam het beste, dus u kunt zelf het best bepalen in hoeverre de genoemde klachten effect op u hebben.

Ga uzelf eens na hoe goed u slaapt. Komt u wel aan de aantal benodigde uren tijdens uw nachtrust in bed of boxspring? Hou het bij en maak eventueel een wijziging in uw dagelijkse activiteiten, zodat u aan de benodigde uren kom tijdens uw slaap. Een goede nachtrust in uw bed of boxspring is zeer belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s