Door een warmtepomp kopen kunt u zo geld verdienen

Er is een hele hoop ophef geweest over de warmtepompen in Nederland. Vele mensen moeten door de plannen van het kabinet namelijk overgaan op het aanschaffen van een dergelijke pompen. Maar wist u al dat u ook heel veel geld kan besparen door een warmtepomp aan te schaffen? In dit artikel zullen wij u uitleggen hoe dat werkt. wilt u een warmtepomp kopen? Een warmtepomp kopen doet u gemakkelijk en snel bij warmtepomp-bnl.nl.

Zo werkt de warmtepomp

Om een gebouw te verwarmen heeft u een opwekkingssysteem en afgiftesysteem nodig. Als opwekkingssysteem wordt in huizen nu nog vaak de cv-ketel gebruikt. Hier wil de overheid dus verandering in brengen want cv-ketel gebruikt namelijk gas om te verwarmen. De warmtepomp zal ervoor zorgen dat het gas wordt vervangen voor energiebronnen uit de omgeving. Dit kan dus lucht, aardwarmte of grondwater zijn. Deze warmte wordt dan weer doorgegeven naar de afgiftesystemen zoals radiatoren. In veel oude woningen is het afgiftesysteem ook niet geschikt voor de warmtepomp. Deze moet en dus ook vervangen worden voor zogeheten ventilatorconvectoren 

De besparing met de warmtepomp 

Buiten het feit dat de warmtepomp een bijdrage levert aan het milieu, is het financiële aspect misschien nog wel de belangrijkste reden om over te stappen naar een warmtepomp. De gemiddelde prijs van een warmtepomp ligt ongeveer op 10.000 euro. U kunt hier wel flinke subsidies op krijgen. Bij de aanschaf van een warmtepomp zal u al een subsidie ontvangen van ongeveer 2000 euro. Voor elke KWh extra vermogen komt hier nog een subsidie van ongeveer 100 euro bij. Als de subsidie van de totale kosten afgetrokken worden kunnen we de terugverdientijd berekenen. Bij een warmtepomp zal u jaarlijks namelijk veel kosten besparen. Uiteindelijk zal het ongeveer 10 jaar duren voordat u de investering heeft terugverdient. De warmtepomp gaat om en nabij de 20 jaar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s